Artiesten

Iris Penning

Iris Penning
Singer-songwriter


Iris Penning maakt poëtische pop. Ook is ze de stadsdichter van Eindhoven.

Tekstueel, eigenzinnig, soms theatraal, altijd precies zoals ze is.
Met haar herkenbare heldere stem brengt ze de kracht van taal en melodie bij elkaar. Ze bracht vier albums uit, met als meest recente album “Dan Maar Genieten”. Voor dit album werkte ze samen met Huub Reijnders, Martijn Bosman, Philip Lassiter en vele andere prachtige namen. De plaat werd lovend ontvangen. Eind Januari bracht ze een nieuwe single uit, “Ik Doe Het Al”. Met een geheel nieuwe sound wil ze met deze song iedereen motiveren om niet meer aan zichzelf te twijfelen.

Iris begon in groep 3 met het schrijven van gedichten, in de brugklas met het schrijven van muziek, en op haar vijftiende met optreden en ondernemen. Inmiddels is ze 30 en speelde ze op vele festivals, in popzalen en theaters in heel Nederland en België. Ze stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, won de Vlaamse Nekka-muziekwedstrijd, werd verkozen als stadsdichter van Eindhoven en won de Eindhoven Cultuurprijs als waardering voor haar oeuvre. Iris blijft graag bezig, met vele projecten: zo maakte ze een lettertype van haar handschrift, hostte ze een radioshow, maakte ze honderden dichtbundels met de hand, drukte ze poëtische kaarten om zich in te zetten voor inclusieve liefde, en presenteert ze een cultureel programma genaamd “Maakbaars”.

Wat ze ook doet, muziek is en blijft haar grootste liefde. Op het podium voelt ze zich thuis.

“Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat” – OOR

Ralf Silvius
Handpanspeler

 

Ralf Silvius is handpanspeler en -docent. Hij improviseert vanuit dat wat er is en weet dus vooraf niet welke kant het opgaat. Zijn speelstijl wordt vaak rustgevend en meditatief genoemd. Dus dat je zo’n 45 minuten heerlijk kunt ontspannen is gegarandeerd.

Maak het jezelf gemakkelijk, sluit je ogen en laat je meenemen op een reis naar binnen. 

Fotograaf: Auke Hamers

Gemma van Voorst
Mantra-zangeres

Het zingen van mantra’s kan jou helpen de weg naar binnen te vinden en verdiepen. Het gebruik van je stem en klank in deze meditatieve liederen brengt je in connectie met jezelf en de collectieve energie van de groep.


Mantra’s vanuit allerlei verschillende culturele tradities passeren de revue. Laat je innerlijke klanken meevaren op de fijne melodieën van de liederen, samenzang en de instrumenten zoals o.a. de harmonium en gitaar. 
Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

©2024. Sparkling Summer | All Rights Reserved.

Scroll naar boven